Borussia Dortmund maakt veel indruk met eclatante zege op Atlético

Chris Meijer24 okt 2018, 22:57
Laatst bijgewerkt: 24 okt 2018, 22:57

Borussia Dortmund heeft woensdagavond op zeer overtuigende wijze afgerekend met Atlético Madrid. De koploper van de Bundesliga wist in eigen stadion met 4-0 te winnen van los Colchoneros. Door de zege lijkt de formatie van trainer Lucien Favre zo goed als zeker van overwintering in de Champions League, aangezien de voorsprong op AS Monaco en Club Brugge maar liefst acht punten bedraagt.

Het seizoen is voor Borussia Dortmund meer dan uitstekend begonnen. Met twintig punten uit acht wedstrijden zijn die Borussen koploper in de Bundesliga, terwijl ook de eerste twee duels in de Champions League gewonnen werden. Ook tegen Atlético Madrid ging Dortmund uitstekend van start. De Duitsers hadden het meeste balbezit en drongen de Madrilenen terug op eigen helft, wat resulteerde in mogelijkheden voor Axel Witsel en Christian Pulisic.

Nog voor rust kwam de thuisploeg op een verdiende voorsprong. Een schot van Witsel werd van richting veranderd, waardoor Atlético-doelman Jan Oblak kansloos was: 1-0. De eerste grote kans voor de bezoekers viel kort na rust te noteren. Na een hoekschop viel de bal voor de voeten van Saúl Ñíguez, die net naast schoot. Kort daarna was hij andermaal dicht bij een treffer, maar deze keer belandde zijn poging op de lat.

De koploper van de Bundesliga leek het duel twintig minuten voor tijd op slot te gooien. Achraf Hakimi werd weggestoken aan de linkerkant van het veld en leverde de bal voor het doel af, waar Raphaël Guerreiro stond om de 2-0 op het scorebord te brengen. Atlético had niet lang daarna de aansluitingstreffer kunnen maken, maar Ángel Correa raakte de paal. In plaats van kleiner werd het gat in de laatste tien minuten alleen maar groter voor Atlético.

Hakimi werd zes minuten voor tijd de diepte ingestuurd, behield in het strafschopgebied het overzicht en stelde Jadon Sancho in staat om de derde Duitse treffer tegen de touwen te werken. Borussia Dortmund was op dat moment nog niet klaar. Een dramatische pass van Filipe Luis stelde Guerreiro in staat om zijn tweede doelpunt van de avond te maken en de eindstand daarmee te bepalen op 4-0.