voetbalzone

Borussia Dortmund met fantastische combinaties langs plaaggeesten AZ

Thijs Post25 okt 2015, 16:21
Laatst bijgewerkt: 25 okt 2015, 16:21
Advertentie

Bayern München is in de Bundesliga een klasse apart, maar achter der Rekordmeister is Borussia Dortmund bezig aan een uitmuntend seizoen. Zondag was de ploeg van Thomas Tuchel met 5-1 te sterk voor FC Augsburg, dat in de Europa League nog met 0-1 wist te winnen bij AZ. Pierre-Emerick Aubameyang maakte maar weer eens een hattrick.

voetbalzone

De krachtmeting was binnen een halfuur beslist. Aubameyang voegde maar weer eens een doelpunt toe aan zijn totaal door na een fantastische actie van Ilkay Gündogan binnen te prikken bij de tweede paal. Gündogan kreeg de bal na een heerlijk overstapje terug en schonk Aubameyang een niet te missen kans. Gündogan-Aubameyang bleek dus uitstekende combine, maar de tandem Shinji Kagawa en Marco Reus mocht er ook zijn.

Op aangeven van Kagawa schoot Reus hard en hoog binnen voor de 2-0 en de 3-0 was weer een juweel van een treffer. Met een heerlijk hakje legde Kagawa de bal neer; Reus rondde af. De 3-1 van Raúl Bobadilla leek het laatste doelpunt zijn, maar in de absolute slotfase produceerde Aubameyang zijn tweede en de derde van de middag en zijn twaalfde en dertiende van het seizoen. Donderdag in de Europa League maakte Aubameyang ook al een hattrick.

Bezig met laden …