voetbalzone

‘Borussia Dortmund noemt Bayern vraagprijs én wil speler erbij’

Erik van Dam04 mei 2016, 10:31
Laatst bijgewerkt: 04 mei 2016, 10:31
Advertentie

Bayern München gaf vorige week hardop toe dat men serieuze interesse heeft in Mats Hummels, die in de zomer over moet komen van Borussia Dortmund. Die Schwarz-Gelben zien hun ster uit de achterhoede liever niet weggaan, maar zullen toegeven indien de juiste geldsom op tafel komt. BILD weet nu hoeveel Dortmund wil hebben voor Hummels: liefst 36 miljoen euro. En daar houdt het nog niet op.

/

Hummels heeft nog maar een contract tot volgend jaar zomer in Dortmund, maar dat weerhoudt zijn club er dus niet van de absolute hoofdprijs te verlangen. Zelf kocht de club Hummels medio 2009 voor zo’n vier miljoen euro, toen hij Bayern definitief verliet nadat hij al op huurbasis voor Borussia uitkwam. Dat bedrag wordt nu dus vernegenvoudigd bij een terugkeer in Beieren.

BILD weet ook dat Dortmund een aanvullende eis op tafel heeft gelegd: men wil dat Bayern naast het geldbedrag ook Sebastian Rode meestuurt. Die kwijnt weg op de bank in de Allianz Arena en speelde dit seizoen maar dertien wedstrijden voor Bayern, waarvan tien als invaller. Rode maakte eerder furore bij Eintracht Frankfurt en Borussia gelooft dat de 25-jarige middenvelder iets extra’s te bieden heeft. Rode’s transferwaarde wordt ingeschat op zo’n acht miljoen euro, maar Dortmund wil hem er gratis bij.

Bezig met laden …