voetbalzone

Borussia Dortmund past contract Blaszczykowski aan na verkoop Götze

Erik van Dam03 jun 2013, 14:18
Laatst bijgewerkt: 03 jun 2013, 14:18
Advertentie

Borussia Dortmund heeft het contract van Jakub Blaszczykowski opengebroken en met twee seizoenen verlengd. De 27-jarige middenvelder ligt nu tot medio 2018 vast bij de vicekampioen van Duitsland, zo bevestigt BVB maandag via de officiële kanalen. Hoewel Dortmund zeer tevreden is over de Pool, is de contractverlenging vooral een truc om Kuba niet te hoeven verkopen.

/

Drie weken geleden schreef de Duitse pers al dat een contractverlenging voor Blaszczykowski eraan zat te komen. Hoofdreden daarvoor zou de verkoop van Mario Götze zijn. Bayern München bleek bereid de 37 miljoen euro te betalen die in zijn contract stond opgenomen als transfersom en aangezien Götze zelf de stap wilde maken, zat er voor Dortmund niet veel anders op dan ook akkoord te gaan.

In het contract van Blaszczykowski stond eveneens een afkoopsom, van ‘slechts’ vijftien miljoen euro. Om te voorkomen dat een geïnteresseerde club in de zomer zo’n bedrag zou betalen aan Dortmund, verzocht het de 27-jarige Pool voor twee seizoenen bij te tekenen. Blasczykowski krijgt nu wellicht iets meer salaris en Dortmund heeft rust voor de zomermaanden. Marco Reus mag aan het einde van het seizoen 2014/15 overigens voor het vastgestelde bedrag van 35 miljoen euro weg uit het Signal Iduna Park. Omdat hij pas kort voor Dortmund speelt, zal men niet direct met hem gaan verlengen. Wel is het de bedoeling dat ook in zijn contract nog iets gewijzigd wordt.

Bezig met laden …