voetbalzone

Borussia Dortmund past spelerscontracten aan na verkoop Götze

Erik van Dam16 mei 2013, 17:31
Laatst bijgewerkt: 16 mei 2013, 17:31
Advertentie

Borussia Dortmund was machteloos toen Bayern München vorige maand bereid bleek te voldoen aan de transferclausule in Mario Götzes contract. Daarin was opgenomen dat Dortmund vanaf een bod van 37 miljoen euro verplicht moest onderhandelen met geïnteresseerde clubs. Omdat Götze zelf graag naar Bayern wilde, stemde Dortmund schoorvoetend in met de verkoop. Dat wil het in de toekomst niet meer doen bij andere belangrijke spelers.

/

Het Duitse TZ bericht dat Dortmund daarom een nieuwe regel invoert binnen de club. Niet één speler mag vanaf nu nog een gelimiteerde transfersom in zijn contract laten opnemen. Die Schwarz-Gelben willen niet nog eens voor een voldongen feit komen te staan en verplicht worden te onderhandelen over spelers die men eigenlijk helemaal niet wil verkopen.

Volgens Poolse media bevat de overeenkomst van Jakub Blaszczykowski een minimum afkoopsom van vijftien miljoen euro. De middenvelder wordt daarom door zijn club verzocht een nieuw contract tot 2018 te tekenen, waarin geen afkoopsom meer staat. Voor Marco Reus geldt bijna hetzelfde; aan het einde van het seizoen 2014/15 zou hij voor het vastgestelde bedrag van 35 miljoen euro weg mogen uit het Signal Iduna Park. Omdat hij pas kort voor Dortmund speelt, zal men niet direct met hem gaan verlengen. Wel is het de bedoeling dat er volgend seizoen iets gewijzigd wordt in zijn contract.

Bezig met laden …