voetbalzone

‘Borussia Dortmund stunt op slotdag en troeft tal van clubs af’

Erik van Dam31 aug 2015, 12:21
Laatst bijgewerkt: 31 aug 2015, 12:21
Advertentie
voetbalzone

Adnan Januzaj blijft volgens Sky toch niet bij Manchester United. De vleugelspeler uit België brak twee seizoenen geleden door onder David Moyes, maar kreeg vorig seizoen minder kansen onder Louis van Gaal. Dit seizoen begon hij tweemaal in de basis, maar dat is geen voorbode voor een positief verloop van de competitie. Januzaj zal maandag of dinsdag worden verhuurd aan Borussia Dortmund.

De twintigjarige Januzaj is deze zomer al met tal van clubs in verband gebracht, maar met de deadline in zicht zit hij nog steeds op Old Trafford. Borussia Dortmund zal de vijfvoudig Belgisch international echter vlot naar het Signal Iduna Park halen, zo lijkt het. De huurdeal zal maandag om 18.00 uur afgerond moeten zijn, want dan sluit de Duitse markt.

Als Januzaj de overstap echt maakt, komt hij bij een titelkandidaat in de Bundesliga terecht. Deze zomer nam Thomas Tuchel de boel over van Jürgen Klopp in Dortmund en na drie duels heeft de club nog geen punt gemorst, net als Bayern München overigens.

Jakub Blaszczykowski
Tegenover de (waarschijnlijke) komst van Januzaj staat het vertrek van Jakub Blaszczykowski uit Duitsland. De ervaren middenvelder is al in Italië om een overstap naar Fiorentina af te ronden. Hij ondergaat nu de medische keuring en zal aansluitend waarschijnlijk tekenen. De 29-jarige Kuba staat al sinds de zomer van 2007 onder contract in Dortmund en speelde tot op heden 197 competitieduels voor Borussia.

Bezig met laden …