voetbalzone

Borussia Dortmund trekt 9,5 miljoen uit voor verdediger: 'Het is rond'

Erik van Dam24 mei 2013, 18:44
Laatst bijgewerkt: 24 mei 2013, 18:44
Advertentie

De zaakwaarnemer van Sokratis Papastathopoulos heeft verklapt dat zijn cliënt op weg is naar Borussia Dortmund. De 24-jarige centrumverdediger heeft er twee seizoenen opzitten bij Werder Bremen en verhuist voor de transfersom van 9,5 miljoen euro naar de nummer twee van Duitsland, die zaterdagavond de Champions League-finale speelt tegen Bayern München.

/

Papastathopoulos gaat een contract voor vijf seizoenen aan met BVB, bevestigt Kostas Farras, de zaakwaarnemer in kwestie, vrijdagavond aan het Duitse WAZ. “Het is afgerond, alles is getekend. Mijn cliënt is nu een speler van Dortmund en ziet er naar uit voor die club en onder Jürgen Klopp te gaan spelen. Hij ziet ook uit naar het stadion en de supporters”, aldus Farras.

Papastathopoulos begon negen jaar geleden in het shirt van Apollon Petalidiou in zijn vaderland Griekenland. Hij transfereerde zonder een wedstrijd te spelen naar AEK Athene en verhuisde medio 2008 naar de Serie A, waar hij voor Genoa ging spelen. Na twee seizoenen volgde een nieuwe stap richting AC Milan, maar dat werd geen succes. Bij Werder leefde hij weer op en verbeterde hij zichzelf aanzienlijk.

Bezig met laden …