voetbalzone

Borussia Dortmund vraagt alvast licentie voor 2. Bundesliga aan

Matthijs van Laar14 jan 2015, 15:05
Laatst bijgewerkt: 14 jan 2015, 15:05
Advertentie

Borussia Dortmund heeft nog zeventien wedstrijden om weg te komen uit de degradatiezone, maar helemaal gerust lijkt de clubleiding er niet op. Het elftal van Jürgen Klopp won dit seizoen pas vier wedstrijden binnen de eigen landsgrenzen en staat momenteel op de zeventiende plaats. Blijft dat zo, dan degradeert de Champions League-finalist van 2013 aan het eind van het seizoen.

voetbalzone

Algemeen directeur Hans-Joachim Watzke laat in BILD weten rekening te houden met alle mogelijke scenario's. Zo zal de club een dezer dagen een aanvraag indienen voor een 2. Bundesliga-licentie, die benodigd is om in het seizoen 2015/16 deel te mogen nemen aan die competitie. "Ik verwacht dat ze een oproep zullen doen, dus daar geven we gehoor aan", vertelt hij.

Borussia Dortmund maakt sinds de succesjaren 2011, 2012 en 2013 een enorme val door: ondanks een elftal met spelers als Mats Hummels, Ilkay Gündogan en Ciro Immobile hapert de ploeg van Klopp als nooit tevoren. In Europees verband loopt alles wel op rolletjes: die Borussen verzekerden zich al na vier speelronden in de Champions League van de achtste finales.

Bezig met laden …