voetbalzone

Borussia Dortmund wint weer en gaat mee met Bayern München

Thijs Post30 aug 2015, 17:22
Laatst bijgewerkt: 30 aug 2015, 17:22
Advertentie

Borussia Dortmund werkte vorig seizoen een dramatisch seizoen af in de Bundesliga. De titelkandidaat krabbelde in de slotfase van het voetbaljaar nog op tot een zevende stek, terwijl het halverwege het seizoen nog in degradatienood verkeerde. Het jaar 2015/16 is de ploeg een stuk beter begonnen. Door drie zeges in drie duels lijkt Borussia Dortmund ‘gewoon’ weer titelkandidaat.

voetbalzone

Na eerder al overtuigend te hebben afgerekend met Borussia Mönchengladbach (4-0) en FC Ingolstadt 04 (0-4) moest zondag Hertha BSC eraan geloven. Na een klein halfuur opende Mats Hummels, die ondanks belangstelling van Manchester United toch bij Borussia Dortmund bleef, de score. De mandekker werd op fantastische wijze bediend door Shinji Kagawa en voor Hummels was het een koud kunstje om de bal binnen te koppen.

Een heerlijke aanval, even na rust, betekende de 2-0 voor de ploeg van trainer Thomas Tuchel. Kagawa lepelde de bal in de loop van de mee opgekomen Matthias Ginter, die de bal simpel breed kon leggen op Pierre-Emerick Aubameyang. Voor de aanvalsleider was het niet moeilijk om de bal over de lijn te schuiven. Salomon Kalou tekende nog voor de 2-1, maar verder zou Hertha BSC niet komen. Sterker nog, Adrián Ramos maakte aan alle onzekerheid een einde met de 3-1. Borussia Dortmund gaat met negen punten uit drie duels mee met Bayern München.

Bezig met laden …