voetbalzone

‘Borussia gaat verder, Juventus’ Buffon is niet meer de keeper die hij was’

Peter Nusselder17 mrt 2015, 11:44
Laatst bijgewerkt: 17 mrt 2015, 11:44
Advertentie

Borussia Dortmund verloor in Turijn met 2-1 van Juventus, maar oud-verdediger Jürgen Kohler is ervan overtuigd dat het team van trainer Jürgen Klopp er woensdag tijdens de return in eigen huis in zal slagen om de kwartfinale van de Champions League te bereiken. De voormalig voetballer van zowel BVB als Juve is van mening dat de Italianen in defensief opzicht niet sterk genoeg zijn.

voetbalzone

“Juventus mag dan de koploper van de Serie A zijn, ze hebben een aantal zwakheden”, blikt de 105-voudig Duits international vooruit in gesprek met BILD. Doelman Gianluigi Buffon is een van die zwakke plekken, vindt Kohler. “Buffon was ooit een buitengewone keeper, maar hij is niet meer de speler die hij was. Hij maakt de laatste tijd heel wat fouten. Juve is achterin kwetsbaar.”

Dat de Oude Dame in Turijn met 2-1 won, is volgens de Duitser dan ook niet genoeg om Borussia uit te schakelen. “Het resultaat uit de eerste ontmoeting is zeer gevaarlijk voor Juve. Dortmund kan het ze lastig maken als ze te ver inzakken. Spelers als Marco Reus en Pierre-Emerick Aubameyang kunnen uit het niets scoren. Mijn voorspelling? Ik denk dat Borussia met 3-0 wint.”

Bezig met laden …