voetbalzone

Borussia Mönchengladbach neemt Hazard definitief over van Chelsea

Erik van Dam23 feb 2015, 14:19
Laatst bijgewerkt: 23 feb 2015, 14:19
Advertentie

Thorgan Hazard speelt ook de komende jaren voor Borussia Mönchengladbach. De Duitse club maakt maandag via de officiële kanalen bekend dat de 21-jarige aanvaller na dit seizoen een vast contract krijgt bij de club, met een looptijd van vijf seizoenen. Hazard wordt dit seizoen nog slechts gehuurd van zijn eigenlijke werkgever, Chelsea.

voetbalzone

Chelsea haalde Hazard in de zomer van 2012 weg bij Lens, nadat men zijn oudere broer Eden ook al had overgenomen van Lille. De middelste van de drie voetbalbroers (de negentienjarige Kylian spelt bij Zulte-Waregem) maakte echter nooit minuten in Londen. Eerst kwam hij twee jaar op rij uit voor Zulte-Waregem en daarna trok Gladbach hem aan. Dit seizoen is de aanvaller vooral invaller. De komende jaren krijgt hij echter de kans zich verder te ontwikkelen bij die Fohlen.

“Thorgan heeft de voorbije maanden aangetoond, dat hij een groot talent is. We zijn blij dat het ons gelukt is, hem aan ons te binden en dat hij besloten heeft bij ons te blijven”, zegt sportief directeur Max Eberl trots. Tegen Hertha BSC maakte Hazard in december zijn enige doelpunt van het seizoen in de Bundesliga. In de Europa League-voorronde en in de DFB Pokal scoorde hij ook al.

Bezig met laden …