voetbalzone

Borussia trots op aanwinst: 'Onze fans zullen veel plezier aan hem beleven'

Bart Kruyt05 jul 2013, 20:47
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2013, 20:47
Advertentie

Borussia Dortmund wil Robert Lewandowski niet naar Bayern München laten gaan, maar lijkt toch rekening te houden met een vertrek van de goaltjesdief. Donderdag maakten de Duitsers melding van de komst van een nieuwe aanvaller: Pierre-Emerick Aubameyang, die voor ongeveer dertien miljoen euro is overgenomen van Saint-Étienne. Technisch directeur Michael Zorc heeft hoge verwachtingen van de Afrikaan, die zaterdag zal worden voorgesteld aan de supporters.

/

Aubameyang heeft een vijfjarig contract getekend bij Borussia. "Hij is een aanvaller met veel mogelijkheden, die bovendien op meerdere posities uit de voeten kan", zegt Zorc op de website van zijn club. "Hij kan op beide flanken spelen, maar ook in de punt van de aanval. In de laatste twee jaar heeft hij een goede ontwikkeling doorgemaakt en veel assists en doelpunten op zijn naam geschreven: in de Franse competitie én in de nationale ploeg van Gabon. Wij zijn blij met hem."

"Onze supporters zullen veel plezier aan hem beleven", voorspelde Zorc. "Voor een aanvaller is het natuurlijk belangrijk dat hij gemakkelijk scoort, maar dat is niet het enige criterium. Pierre is ook snel, groot en robuust. De kenners uit Frankrijk kunnen ook bevestigen dat hij een echte teamspeler is." De 24-jarige Aubameyang is de tweede zomeraanwinst van Borussia, dat eerder verdediger Sokratis Papastathopoulos overnam van Werder Bremen.

Bezig met laden …