voetbalzone

Boskamp: ‘Die man heeft zo veel verstand van voetbal als een bloemkool’

Peter Nusselder01 nov 2012, 11:08
Laatst bijgewerkt: 01 nov 2012, 11:08
Advertentie

Volgens Johan Boskamp hoeft Ron Jans het zich niet echt aan te trekken dat hij onlangs ontslagen is als trainer van Standard Luik. De clubleiding van de Waalse club heeft volgens de analyticus niet veel verstand van voetbal, waarbij vooral voorzitter Roland Duchâtelet het moet ontgelden.

/

Boskamp was zelf in 2006 coach van Standard, en het verbaast de Nederlander niet dat zijn landgenoot de laan uit is gestuurd in Luik. “Daar telt de furie, de hartstocht”, vertelt de tweevoudig Oranje-international in Sport1 Voetbalmagazine. “De mensen in Luik zijn temperamentvol, mij hebben ze eens na zeven weken buiten gegooid”, doelt Boskamp op zijn dienstverband, zes jaar geleden.

“Al is de cultuur van de club wel veranderd”, weet de 64-jarige Rotterdammer. “De algemeen directeur is weg en voorzitter Roland Duchâtelet is een heel ander type dan zijn voorganger Luciano D’Onofrio. Een aardige man die Duchâtelet, maar hij heeft net zo veel verstand van voetbal als een bloemkool.” Aad de Mos is het daarmee eens. “Die man riep na tien wedstrijden nog steeds dat ze kampioen konden worden. Ik vroeg me al af of hij het vrouwen- of het mannenteam bedoelde...”, aldus De Mos.

Bezig met laden …