voetbalzone

Bosnië komt voorlopig onder schorsing UEFA en FIFA uit

Erik van Dam24 jul 2010, 15:15
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2010, 15:15
Advertentie

Het Bosnische voetbal blijft een zware schorsing van voetbalbonden UEFA en FIFA bespaard. De laatste dagen verkeerde het land in grote onzekerheid, wat betreft de deelname van clubs aan de Europa League en de toestemming om aan de EK-kwalificatiereeks te beginnen. Een stevige ruzie met de twee bonden was daar debet aan, maar de lucht lijkt geklaard.

/

Zaterdag meldt L’Équipe namelijk dat de organen hebben besloten om het Bosnische voetbal voorlopig niet in de ban te doen. Uit de hoofdkwartieren van de UEFA en FIFA was een verzoek voortgekomen aan Bosnië om het driekoppige bestuur van de nationale bond te vervangen door één sterke man. Daaraan werd echter geen gehoor gegeven; bondscoach Safet Susic dreigde zelfs op te stappen als de bonden hun wil zouden doordrukken.

Dat gaat nu niet gebeuren. Bosnië heeft wel opnieuw het verzoek gekregen om binnen enkele maanden het bestuur te hervormen, maar de clubs en het nationale team hoeven niet meer te vrezen van uitsluitingen van toernooien. In de kwalificatiecyclus voor Euro 2012 is Bosnië-Herzegovina ingedeeld in Groep D. Daarin zitten ook Frankrijk, Roemenië, Wit-Rusland, Albanië en Luxemburg. De eerste wedstrijd staat gepland voor 3 september 2010, uit bij Luxemburg.

Bezig met laden …