voetbalzone

‘Bosnië ontslaat bondscoach en gaat in zee met ex-speler Real’

Gijs Freriks17 nov 2014, 18:25
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2014, 18:25
Advertentie

Safet Susic is niet langer de bondscoach van Bosnië-Herzegovina. De 59-jarige trainer is naar aanleiding van de vernederende EK-kwalificatienederlaag tegen Israël (3-0) van afgelopen zondag ontslagen. Dat maakt de voetbalbond N/FSBiH maandagavond bekend.

voetbalzone

De veertien leden van de bond bespraken maandag in het Kristal Hotel in Sarajevo met Susic de verliespartij tegen Israël en hoe het nu verder moet, maar de 59-jarige coach heeft hen niet kunnen overtuigen. Voor die bijeenkomst stond hij nog even de lokale media te woord: “Ik stap niet op. Zolang wij ons nog kunnen kwalificeren, blijf ik aan als de bondscoach van Bosnië.”

Susic werd in 2009 aangesteld bij Bosnië en hoewel het land in de zomer niet verder kwam dan de groepsfase op het WK in Brazilië, tekende hij daarna een nieuw contract tot en met het EK van 2016. Nu moet hij alsnog vertrekken. Susic, die eerder trainer was van onder meer het Turkse Rizespor, wordt waarschijnlijk opgevolgd door Robert Prosinecki. Hij kwam als middenvelder uit voor onder meer Real Madrid en Barcelona. Bosnië staat na vier speelronden op slechts twee punten in de EK-kwalificatiepoule.

Bezig met laden …