voetbalzone

Bosnië roept Medunjanin op voor play-offs WK 2010

Erik van Dam31 okt 2009, 12:10
Laatst bijgewerkt: 31 okt 2009, 12:10
Advertentie

Haris Medunjanin lijkt volgende maand zijn debuut te gaan maken als international. Niet namens Nederland, maar voor zijn vaderland: Bosnië-Herzegovina. Real Valladolid, de club van de 24-jarige middenvelder, maakt zaterdag bekend dat Miroslav Blaževic de speler heeft opgeroepen voor de dubbele confrontatie met Portugal.

Begin deze zomer maakte Medunjanin bekend dat hij via de nieuwe FIFA-regelgeving ging proberen een uitnodiging voor Bosnië af te dwingen. De oud-AZ’er ontvluchtte zijn vaderland als kind en vestigde zich met zijn familie in Nederland. Hij speelde enkele interlands voor de vertegenwoordigende jeugdelftallen van de KNVB, maar nooit in het grote Oranje.

Met de oproep van Blaževic lijkt een wens van de middenvelder dan ook in vervulling te gaan. In Spanje komt hij zo nu en dan aan spelen toe, maar heeft hij zich nog niet opgewerkt tot een vaste kracht. Dit seizoen staat de teller op vier duels, waarvan één invalbeurt. In Nederland speelde hij bijna zestig duels, verdeeld over AZ en Sparta Rotterdam.

Bosnië eindigde in de kwalificatiecyclus op de tweede plaats in Groep 5, achter winnaar Spanje. In de duels met Portugal, op 14 en 18 november aanstaande, wordt duidelijk wie een ticket afdwingt voor het WK 2010 in Zuid-Afrika. Bij de nationale selectie zitten bekende namen als die van Edin Dzeko (VfL Wolfsburg), Sejad Salihovic en Vedad Ibisevic (beiden TSG Hoffenheim).

Bezig met laden …