voetbalzone

Bosniër Dzeko gelooft in stunt tegen favoriet Portugal

Bart Kruyt11 nov 2009, 12:49
Laatst bijgewerkt: 11 nov 2009, 12:49
Advertentie

In Bosnië-Herzegovina kreeg Portugal van de ‘grote landen’ misschien wel de zwaarste tegenstander in de play-offs voor het WK. De ploeg van Miroslav Blazevic toont zich een goed elftal en heeft in Edin Dzeko een spits die garant staat voor doelpunten. “Portugal is natuurlijk de favoriet, maar dat betekent niet dat dit duel zomaar gespeeld is”, zei hij.

/

Dzeko scoorde in de kwalificatiereeks negen keer en moest met dat aantal enkel topscorer Theofanis Gekas (Griekenland) voor zich dulden. De spits van VfL Wolfsburg is er van overtuigd dat Bosnië voor een verrassing kan zorgen tegen Portugal. “Zij hebben erg goede spelers, maar wij hebben een hecht team. Het gaat over twee wedstrijden en er kan van alles gebeuren”, zei hij op de website van de FIFA.

“Wat in ons voordeel spreekt, is onze vastberadenheid. We zijn een hecht collectief, een ‘band of brothers.’ Daarnaast denk ik dat het gunstig is dat we de tweede wedstrijd thuis spelen”, vervolgde Dzeko. “De sfeer in de groep is geweldig, zoals het altijd is geweest. We kijken uit naar de duels met Portugal en zijn er klaar voor.”

Bezig met laden …