voetbalzone

Bosschaart: 'Del Piero kan rustig doorlopen, voetbal stelt hier niets voor, joh'

Peter Nusselder03 okt 2012, 09:20
Laatst bijgewerkt: 03 okt 2012, 09:20
Advertentie

Pascal Bosschaart speelde veertien jaar in de Nederlandse competitie en kwam uit voor FC Utrecht, Feyenoord en ADO Den Haag, maar tegenwoordig voetbalt de verdediger in Australië. Een jaar geleden tekende Bosschaart een contract bij Sydney FC en daar heeft hij totaal geen spijt van.

/

Spelers als Shinji Ono, Emile Heskey en Alessandro Del Piero maken ook hun opwachting in de Australische competitie, die komend weekend van start gaat. De 32-jarige Nederlander vindt niet dat het niveau in de A-League lager ligt dan in zijn vaderland. “Het niveau kun je vergelijken met de middenmoot van de Eredivisie. Ik denk dat we daar met Sydney FC behoorlijk mee zouden kunnen draaien”, vertelt hij aan Sp!ts.

Bosschaart is bij Sydney ploeggenoot van Del Piero, die in dienst van Juventus jarenlang een van de vedettes van het Italiaanse en Europese voetbal was. Down Under valt het echter mee met de bekendheid van de aanvaller. “We hadden laatst een teamuitje en nadat ik Alessandro had opgehaald en we samen over straat liepen, herkende niemand hem. Níemand! In de stad kan hij rustig doorlopen. Voetbal stelt hier niets voor, joh”, aldus Bosschaart.

Bezig met laden …