voetbalzone

Bosschaart licht affaire toe van dronken teamgenoot in vliegtuig

Erik van Dam31 mrt 2012, 13:05
Laatst bijgewerkt: 31 mrt 2012, 13:05
Advertentie
/

Het seizoen in de Australische A-League zit erop voor Pacal Bosschaart en diens club Sydney FC. Na de verloren wedstrijd om de play-offs, tegen Wellington Phoenix, kan de club zich gaan richten op de voorbereiding op het volgende seizoen. Bosschaart zelf moest nóg een fikse tegenvaller incasseren; hij scheurde zijn achillespees en moet zeker vijf maanden revalideren.

Voorafgaand aan de verloren wedstrijd vond er overigens een opmerkelijk incident plaats in het vliegtuig van Sydney FC. Nadat doelman Liam Reddy te horen had gekregen dat hij zijn basisplaats kwijt was, besloot de dertigjarige Australiër het op een zuipen te zetten. Voor het vertrek had hij zich al enige moed ingedronken om zijn teleurstelling te verdoven en zelfs tijdens de vlucht kwam daar nog een flinke hoeveelheid wodka bij.

Reddy mocht na de landing meteen een vlucht terug naar huis pakken van de leiding. “Dat is een hele affaire aan het worden hier”, aldus Bosschaart op de website van zijn managementbureau Sport-Promotion. “Reddy is een goede gozer, een beer van een vent, maar een jongen met een klein hart. De klap moet hard zijn aangekomen nadat hij zijn basisplek verloor. Ik ben benieuwd hoe dat gaat aflopen.” Lachen kon de verdediger ook over het niet-alledaagse voorval: “Dit was echt de druppel voor de club”.

Bezig met laden …