voetbalzone

Bosz: ‘Bij Krul denk je niet meteen aan een meevoetballende doelman’

Bart Kruyt08 sep 2016, 13:51
Laatst bijgewerkt: 08 sep 2016, 13:51
Advertentie
/

Ajax neemt het zondagmiddag in eigen huis op tegen Vitesse, maar Tim Krul kan dan nog niet debuteren. De van Newcastle United gehuurde doelman is hersteld van een zware knieblessure, die hij vorig jaar oktober opliep bij het Nederlands elftal, maar is nog niet wedstrijdfit. Peter Bosz gaf donderdag aan dat Krul eerst speelminuten zal gaan maken bij Jong Ajax, al is nog onduidelijk wanneer.

Voor Bosz is het geen tegenvaller dat hij Krul nog niet kan gebruiken. “Dat wisten we toen we hem haalden”, zei de Ajax-coach volgens het ANP op de persconferentie. “Al wist ik niet of het een of twee maanden zou duren. Gelukkig hebben we met André Onana en Diederik Boer nog twee prima keepers.” Onana stond tegen Willem II en Go Ahead Eagles onder de lat bij Ajax.

Krul is aangetrokken als de opvolger voor Jasper Cillessen, die aan Barcelona werd verkocht. De twee keepers lijken echter nauwelijks op elkaar. “Als je aan Krul denkt, dan denk je niet meteen aan een meevoetballende doelman”, geeft Bosz toe. “Al is het niet zo dat hij dat niet kan. Hij kan wel heel goed ballen tegenhouden. En hij heeft leidinggevende kwaliteiten. Dat is belangrijk voor onze jonge verdedigers."

Bezig met laden …