voetbalzone

Bosz blikt terug naar zomer van 2010: ‘Dan zou ik ervoor tekenen’

Erik van Dam02 aug 2016, 19:09
Laatst bijgewerkt: 02 aug 2016, 19:09
Advertentie

Peter Bosz staat voor een belangrijk examen met Ajax. De club speelde vorige week thuis met 1-1 gelijk tegen PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League en woensdagavond is de return in Griekenland. Een doelpuntrijk gelijkspel zou Ajax naar de laatste voorronde kunnen helpen en een overwinning dat sowieso. Bosz hoopt dat zijn team in veilige haven komt.

/

“Als we goed spelen zullen Griekse fans stiller worden”, verwacht de hoofdcoach van Ajax. Via de officiële kanalen van de club laat hij weten terug te denken aan de zomer van 2010. Toen speelde Ajax thuis ook met 1-1 gelijk in de derde voorronde tegen PAOK en werd het in de return in Thessaloniki 3-3. Luis Suárez, Siem de Jong en Rasmus Lindgren scoorden destijds.

“Het gaat morgen om het resultaat, dus als het net als in 2010 opnieuw 3-3 wordt, dan zou ik ervoor tekenen”, aldus Bosz. Hij rekent erop dat Riechedly Bazoer inzetbaar zal zijn: de eerste wedstrijd kwam nog te vroeg voor de middenvelder. De laatste training moet duidelijkheid geven omtrent de inzet van Bazoer. Amin Younes is niet meegegaan naar Thessaloniki en Bosz wacht af of de Duitser in het weekend wel meedoet tegen Sparta.

“Deze wedstrijd kwam me te vroeg voor Younes. Ik moet kiezen wie er het meest geschikt is”, citeert Ajax Showtime dinsdagavond. “Jaïro Riedewald doet 't ook uitstekend op het middenveld. Hij geeft mij meerdere opties en daar ben ik blij mee”, aldus Bosz.

Bezig met laden …