voetbalzone

Bosz: ‘Dan moet het mogelijk zijn om clubs uit grote landen te verslaan’

Gijs Freriks14 sep 2016, 19:35
Laatst bijgewerkt: 14 sep 2016, 19:35
Advertentie

Ajax begint zijn Europa League-avontuur komende donderdag met een uitwedstrijd tegen Panathinaikos en Peter Bosz hoopt dat hij met de Amsterdammers kan stunten in Europees verband. De trainer beseft echter ook dat de verschillen met de traditionele vijf topcompetities bijna ieder jaar groter worden, zo tekende de NOS op tijdens de persconferentie.

/

“Ajax en Panathinaikos zijn twee clubs met een geweldige geschiedenis, kijk maar naar de Europa Cup-finale uit 1971. Maar normaal gesproken zit dat er nu niet meer in. Het hangt af van veranderingen die de UEFA en de FIFA gaan doorvoeren”, aldus Bosz, die onder meer doelt op de nieuwe opzet van de Champions League. De UEFA laat vanaf 2018 per topland namelijk vier clubs direct toe te laten tot het kampioenenbal.

Bosz weigert echter om de hoop op Europees succes te laten varen: “Als je echt anders durft te denken dan anderen, moet het mogelijk zijn om clubs uit grote landen te verslaan. Niet structureel, maar wel incidenteel.” Het is overigens nog onduidelijk of Bosz tegen Panathinaikos kan beschikken over Bertrand Traoré; de aanvaller werd in het vorige duel vervangen vanwege een hamstringblessure.

Bezig met laden …