voetbalzone

Bosz deed Nederlandse spelmaker 'heel goed aanbod': 'Ik was niet klaar'

Dominic Mostert12 okt 2016, 22:08
Laatst bijgewerkt: 12 okt 2016, 22:08
Advertentie

Tjaronn Chery voelt zich volledig op zijn plaats bij Queens Park Rangers. De spelmaker kwam medio 2015 over van FC Groningen en kende destijds wat aanpassingsproblemen bij de Championship-vereniging. Hij belandde op de bank, maar besloot zich terug te knokken in plaats van te opteren voor een vroegtijdig vertrek.

/

Zijn keuze pakte goed uit, want onder de nieuwe trainer Jimmy Floyd Hasselbaink is Chery uitgegroeid tot een belangrijke kracht voor QPR. De twee hebben een goede relatie, al komt dat niet door hun gedeelde Nederlandse nationaliteit. "Nee, hij is echt Engels", lacht Chery, die dit seizoen al vier goals maakte, in gesprek met The Independent. "Hij wil veel doelpunten van me zien. Hij heeft me vertrouwen gegeven."

In de winterstop van het seizoen 2015/16 was er interesse van het Maccabi Tel Aviv van toenmalig trainer Peter Bosz en directeur Jordi Cruijff. Chery kreeg volgens de krant een 'heel goed aanbod' en Bosz was 'vasthoudend en overtuigend'. Toch zei Chery 'nee'. "Ik was er niet klaar voor. Mijn werk hier zit er nog niet op. Ik ben niet iemand die 'tot ziens' zegt, als ik twee maanden niet speel. Ik weet dat ik zou terugkeren in de ploeg als ik goed zou trainen, en dat is ook wat er gebeurde. Dat komt omdat ik een vechter ben."

Bezig met laden …