voetbalzone

Bosz en Stewart bevestigen interesse van PSV: ‘Hij is een goede speler’

Jordi Tomasowa04 jul 2023, 12:38
Laatst bijgewerkt: 04 jul 2023, 12:38
Advertentie

PSV is geïnteresseerd in Noa Lang, zo bevestigen Earnest Stewart en Peter Bosz tijdens de presentatie van de 59-jarige oefenmeester. De Eredivisionist maakt naar verwachting dinsdagmiddag de komst van Ricardo Pepi bekend. Volgens Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad verlegt PSV hierna de focus naar de aanvaller van Club Brugge.

Stewart bevestigt dat er het nodige loopt rondom Lang. “We zijn met meerdere spelers in gesprek en ik kan niet ontkennen dat Noa Lang er daar één van is”, zegt de technisch directeur. Bosz laat vervolgens weten te hopen dat PSV er de komende weken daadwerkelijk in slaagt om de linksbuiten van Brugge in te lijven. “Als we een speler halen, moet dat een versterking zijn en Noa Lang is een goede speler.”

Lang staat al geruime tijd in de nadrukkelijke belangstelling van de Eindhovenaren. Elfrink meldde eerder al dat de aanvaller tussen de dertien en vijftien miljoen euro moet kosten. Die vraagprijs is PSV te gortig, maar indien Lang zelf aangeeft dat hij weg wil bij Club Brugge, kan het volgens de clubwatcher ‘niettemin snel gaan’. De verwachting is dat PSV in ieder geval rekening moet houden met een 'dubbelcijferig aantal miljoenen', aangezien Lang meer opties heeft dan PSV.

Simons
Het is tegelijkertijd nog steeds onduidelijk of Xavi Simons komend seizoen nog steeds onder contract staat in Eindhoven. De verwachting is dat de creatieveling op korte termijn een beslissing over zijn sportieve toekomst neemt. “Iedereen weet dat er een clausule is”, geeft Stewart aan. “We zijn al een tijdje met hem in gesprek. Eerst met zijn oude management en nu met zijn nieuwe. Hij heeft zich stormachtig ontwikkeld, dus wij willen hem heel graag behouden.” Bosz heeft naar eigen zeggen ‘een prima gesprek’ met Simons gehad, maar stipt aan dat de Oranje-international uiteindelijk degene is die moet beslissen of hij voor een langer verblijf bij PSV kiest.

Bezig met laden …