voetbalzone

Bosz geeft toe: ‘Traoré lijkt het kwijt te zijn’

Gijs Freriks02 nov 2016, 20:45
Laatst bijgewerkt: 02 nov 2016, 20:45
Advertentie

De kritiek op Bertrand Traoré is de afgelopen weken fors toegenomen. Fans en diverse media uitten hun ongenoegen over de huurling van Chelsea en nu heeft ook Ajax-coach Peter Bosz toegegeven dat hij meer verwacht van zijn 21-jarige aanvaller.

/

“Zijn start was goed. Maar na de laatste interlandperiode lijkt hij het kwijt te zijn”, legde Bosz uit op de persconferentie voorafgaand het Europa League-duel met Celta de Vigo. “Met zijn houding is niets mis', maar zijn vorm is niet goed. Hij kan echt veel beter en dat heeft hij bij Ajax ook al laten zien, maar na de laatste interlandperiode van drie weken geleden niet meer. Hopelijk weet hij zo snel mogelijk weer het juiste ritme en gevoel te vinden.”

"Het ziet er soms laks uit bij Traoré, maar niet voor mij, want ik ken hem al langer", aldus Bosz. "Maar ik begrijp dat mensen zo kunnen denken. Als het lukt wat hij wil, dan is het ook bijzonder. Met zo'n speler hebben we te maken." In eigen huis kan Ajax een grote stap zetten naar Europese overwintering. De oud-trainer van Vitesse geeft zijn ploeg morgen een goede kans. “Celta is een sterke ploeg. Ze versloegen Barcelona en dat lukt je niet zomaar.

"Ook tegen Las Palmas lieten zij zien dat de aanval de sterkte van de ploeg is. Maar zij krijgen ook veel doelpunten tegen. Daar liggen voor ons wat mogelijkheden.” Welke spelers er precies zullen aantreden, is nog onduidelijk. “Zij wisselen iedere wedstrijd van basiselftal. We moeten gewoon van onze eigen kracht uitgaan (...) Er zit een stijgende lijn in ons spel. We willen onze wedstrijden winnen. Dat is het belangrijkste. Verder kijken we niet.”

Bezig met laden …