voetbalzone

Bosz geniet: ‘Hij heeft de potentie om een wereldtopper te worden’

Gijs Freriks12 apr 2015, 00:15
Laatst bijgewerkt: 12 apr 2015, 00:15
Advertentie

Bertrand Traoré maakte zaterdagavond zijn tiende en elfde competitiedoelpunt van het seizoen. De negentienjarige Burkinees hielp Vitesse daarmee aan een 1-3 overwinning en trainer Peter Bosz zei na afloop tegen de NOS dat hij had ‘genoten’ van de huurling van Chelsea.

voetbalzone

“Maar dat doe ik al langer. Ik zie hem iedere dag. En de training is vaak nog leuker dan de wedstrijd. Ik denk dat hij de potentie heeft om een wereldtopper te worden”, aldus Bosz. “Hij heeft een verfijnde techniek en ziet het spelletje vaak sneller dan anderen. En het is ook gewoon een normale jongen. Dat moet je ook zijn om een topper te worden.”

De coach hoopt vurig dat hij ook na de zomer nog over de linkspoot kan beschikken: “Chelsea wil dat hij klaargestoomd wordt om daar in het eerste te spelen. Wij zijn daarin een tussenstap. Maar of hij blijft, dat moet je niet aan mij vragen.” Traoré speelde één seizoen voor AJ Auxerre, alvorens hij in 2010 naar Chelsea vertrok. Daar heeft hij nog een contract tot de zomer van 2018.

Bezig met laden …