voetbalzone

Bosz houdt niet de schijn op over vertrek van Xavi Simons

Rian Rosendaal17 jul 2023, 20:06
Laatst bijgewerkt: 17 jul 2023, 20:06
Advertentie

Peter Bosz geeft in een eerste reactie toe dat hij wel even chagrijnig is geweest over het vertrek van Xavi Simons bij PSV. De trainer benadrukt wel direct dat de terugkeer van de middenvelder naar Paris Saint-Germain voor hem niet als een complete verrassing komt. Simons verliet zaterdagavond het trainingskamp van PSV om de deal met PSG af te ronden. In eerste instantie leken de Eindhovenaren 6 miljoen euro te ontvangen, maar dat blijkt volgens L'Équipe 2 miljoen minder te zijn.

Bosz reageert maandag vanuit Oostenrijk op het afscheid van Simons. "Het blijft jammer, maar dit zag ik aankomen", zo klinkt het in gesprek met de NOS. "De club informeerde mij al dat dit eraan zou kunnen komen. Het blijft natuurlijk hartstikke jammer. We hebben alles geprobeerd om hem hier te houden." Dat Simons PSV kort voor de start van het seizoen de rug toekeert, zorgt niet voor wrok bij Bosz. "De jongen staat in zijn recht. Hij had die clausule in zijn contract staan en daar heeft hij gebruik van gemaakt."

De PSV-coach snapt dat er onvrede is onder de fans, nu de smaakmaker van afgelopen seizoen is vertrokken. Hij baalde er zelf ook van. "Maar dat is geweest", benadrukt Bosz, die nu aan een elftal bouwt zonder Simons. "Je hebt natuurlijk gepland mét hem, en nu gaan we plannen zonder hem." Verslaggever Joep Schreuder werpt op dat PSV voor de miljoenen die overblijven bij de transfer geen nieuwe topscorer kan worden gehaald, zoals Simons afgelopen seizoen was met negentien goals in de Eredivisie.

"Volgens mij was hij goedkoper toen hij kwam, of niet?", stelt Bosz direct een wedervraag. "En hij is topscorer bij PSV geworden. Dus het kan wel." Simons maakte medio 2022 transfervrij de overstap van PSG naar Eindhoven, waar hij tot medio 2027 tekende. In de verbintenis was opgenomen dat de middenvelder na een jaar zou kunnen terugkeren in Parijs. Volgens L'Équipe ontvangt PSV 4 miljoen euro voor Simons en niet 6 miljoen euro, zoals oorspronkelijk werd gedacht.

Bezig met laden …