FBL-EUR-C1-DORTMUND-PSVGetty Images

Bosz kiest voor verrassende optie voorin bij PSV door ontbreken van Hirving Lozano

Rian Rosendaal14 sep 2024, 15:53
Laatst bijgewerkt: 14 sep 2024, 16:02
Advertentie

Peter Bosz heeft de opstelling bekendgemaakt voor de thuiswedstrijd van PSV tegen NEC van zaterdag. Door de blessure van Hirving Lozano schuift Malik Tillman door naar de voorhoede. De ontmoeting in het Eindhovense Philips Stadion begint om 16:30 uur.

Lozano raakte geblesseerd in een oefenduel van PSV met KRC Genk op 5 september en is nog niet voldoende hersteld. Bosz wil met het oog op het midweekse Champions League-duel met Juventus geen risico nemen met Noa Lang, waardoor de vleugelaanvaller ontbreekt tegen NEC. Rick Karsdorp zit ook nog niet bij de wedstrijdselectie. Aanwinst Adamo Nagalo zit op de bank.

Mauro Júnior en Fredrik Oppegard zijn ook nog niet fit genoeg, waardoor Richard Ledezma en Matteo Dams opnieuw de backposities innemen bij PSV. Jerdy Schouten had wat pijntjes bij het Nederlands elftal, maar is fit genoeg om te starten zaterdag.

Ledezma en Dams worden centraal achterin geassisteerd door Ryan Flamingo en Olivier Boscagli, met Walter Benítez als keeper daarachter. Schouten krijgt op het middenveld hulp van Joey Veerman en Guus Til. Johan Bakayoko (rechts) en Tillman (links) moeten zorgen voor de aanvoer naar aanvalsleider Luuk de Jong.

De laatste ontmoeting tussen PSV en NEC leverde een verrassende 3-1 zege voor de Nijmegenaren op. Het betekende meteen de eerste en enige verliespartij voor de manschappen van Peter Bosz in het vorige Eredivisie-seizoen. De zestien ontmoetingen daarvoor waren allemaal een prooi voor PSV.

Opstelling PSV: Benítez; Ledezma, Flamingo, Boscagli, Dams; Veerman, Schouten, Til; Bakayoko, De Jong, Tillman

Opstelling NEC: Van Gassel; Pereira, Sandler, Nuytinck, Verdonk; Proper, Sano, González; Önal, Ogawa, Ouwejan.

Bezig met laden …