voetbalzone

Bosz laat Duits international naar Borussia Mönchengladbach gaan

Yanick Vos04 jul 2017, 09:37
Laatst bijgewerkt: 04 jul 2017, 09:37
Advertentie

Matthias Ginter vertrekt bij Borussia Dortmund. Borussia Mönchengladbach heeft zijn komst namelijk aangekondigd. De 23-jarige verdediger kreeg van trainer Peter Bosz al snel te horen dat hij overbodig was en met een vertrek naar Mönchengladbach zijn beide clubs tevreden. Het contract van Ginter in Dortmund liep door tot de zomer van 2019. Naar verluidt ontvangt Dortmund zeventien miljoen euro. Dinsdag ondergaat de Duits international een medische keuring bij zijn nieuwe club.

Ginter maakte in 2014 de overstap van SC Freiburg naar Borussia Dortmund, destijds voor tien miljoen euro. Vorig seizoen groeide hij uit tot vaste basisspeler in de ploeg van trainer Thomas Tuchel. Ook bij de nationale ploeg van Duitsland werd Ginter een vaste waarde. Op de Confederations Cup was Ginter een steunpilaar in de achterhoede van de uiteindelijke winnaar.

Desondanks komt hij niet in de plannen van Bosz voor en is hij nu verkocht aan Borussia Mönchengladbach. Bij zijn nieuwe club moet Ginter, die in totaal 102 officiële wedstrijden voor Borussia Dortmund speelde, Andreas Christensen doen vergeten. Laatstgenoemde is teruggekeerd naar Chelsea. Eerder werd Ginter nog in verband gebracht met een vertrek naar Tottenham Hotspur.

Bezig met laden …