voetbalzone

Bosz: ‘Misschien heb ik hem donderdag tegen Panathinaikos wel weer nodig’

Robin Bruggeman21 nov 2016, 15:25
Laatst bijgewerkt: 21 nov 2016, 15:25
Advertentie

Pelle Clement maakte onlangs al zijn debuut voor Ajax in de bekerwedstrijd met Kozakken Boys en zondag tegen NEC (5-0) kon hij daar ook zijn competitiedebuut naast zetten. De jonge aanvaller mocht van Peter Bosz de laatste 25 minuten meedoen en beleefde een mooie middag.

/

“Spelen in de ArenA, voor bijna vijftigduizend man, dat is toch andere koek. Ik geniet er met volle teugen van. Ik ben tot nu toe altijd een beetje op de achtergrond gebleven”, vertelt hij in gesprek met Het Parool. Bosz begreep al dat Clement een ander type speler is dan bijvoorbeeld Amin Younes of Bertrand Traoré, die een tegenstander opzoeken voor een individuele actie.

Clement moet het meer van zijn snelheid en de combinatie hebben, ziet de trainer ook: “Ik heb dat Hakim Ziyech vandaag nog op zijn hart gedrukt: ‘Houd Clement in de gaten, want zodra jij de bal krijgt, is hij al onderweg’.” Bosz noemt de jongeling een slimme voetballer die altijd loert op ruimte in de rug van de tegenstander. Dat kan hem aankomende week wellicht ook zijn Europese debuut opleveren: “Misschien heb ik hem donderdag weer nodig tegen Panathinaikos”, sluit de trainer af.

Bezig met laden …