voetbalzone

Bosz neemt oude bekende mee: 'Ik verlaat Heracles met pijn in het hart'

Bart Kruyt05 jan 2016, 07:56
Laatst bijgewerkt: 05 jan 2016, 07:56
Advertentie

Peter Bosz gaat aan de slag bij Maccabi Tel Aviv en neemt een oude bekende mee naar Israël als zijn rechterhand. Heracles Almelo bevestigt via de officiële kanalen dat Hendrie Krüzen vertrekt; de spelersgroep van de nummer vier van de Eredivisie is daar dinsdagmorgen over ingelicht.

voetbalzone

Krüzen zat pas sinds de zomer bij Heracles, nadat hij was overgekomen van Vitesse. Daar werkte hij dus al samen met Bosz en dat gaat Krüzen nu opnieuw doen. De assistent-trainer verlaat het trainingskamp van Heracles Almelo in Benahavis per direct en vliegt dinsdagochtend al terug naar Nederland. Woensdagmorgen vliegen Bosz en Krüzen samen naar Israël.

Krüzen had afgelopen zomer al aangegeven dat hij ooit een buitenlands avontuur aan wilde gaan: “De kans doet zich nu voor’’, zegt hij in gesprek met De Gelderlander. “Het is een nadeel dat het halverwege het seizoen gebeurt, dat vind ik zelf ook. Maar komt de kans nog een keer? Dat weet je niet. Hij is er nu en met pijn in mijn hart verlaat ik Heracles.”

Jordi Cruijff is bij Maccabi Tel Aviv de technisch directeur en hij heeft er alles aan gedaan om Bosz te overtuigen. Volgens De Telegraaf heeft Cruijff junior ook de zegen van vader Johan gehad om de oefenmeester van Vitesse aan te trekken.

Bezig met laden …