voetbalzone

Bosz tast in het duister: ‘Het is moeilijk in te schatten hoe goed ze zijn’

Gijs Freriks12 dec 2016, 14:30
Laatst bijgewerkt: 12 dec 2016, 14:30
Advertentie

Ajax werd maandagmiddag bij de loting in het Zwitserse Nyon gekoppeld aan Legia Warschau, de huidige nummer drie van de Ekstraklasa. De Polen eindigden in een Champions League-poule met Real Madrid, Borussia Dortmund en Sporting Portugal als derde en stroomden zodoende in de Europa League in. Peter Bosz weet echter nog niet goed wat hij van De Legionairs kan verwachten.

/

“Het is moeilijk in te schatten hoe Legia zich verhoudt tot de afgelopen tegenstanders van ons in de Europa League”, aldus de trainer van de Amsterdammers op de clubwebsite. “Dat ze winnen van Sporting is knap. Maar ik weet nu nog te weinig om in te kunnen schatten of we zwaar of licht hebben geloot. Als je het afzet tegen Borussia Mönchengladbach of Manchester United, dan had de loting zwaarder gekund. Dat wel.”

Davy Klaassen sluit zich bij de woorden van Bosz aan omdat hij de kracht van Legia ook nog niet goed kent: “Ik heb ze half gevolgd in de Champions League. Daarin versloegen ze Sporting, dus ze zullen wel wat kunnen. Maar ik denk ook dat wij een goede kans maken. Het is in elk geval een voordeel dat we eerst uit spelen, want in de tweede wedstrijd gaat het erom. Dan is het wel lekker dat je je eigen publiek erbij hebt.”

Bezig met laden …