voetbalzone

Bosz verruilt Vitesse per direct voor Maccabi Tel Aviv

Bart Kruyt04 jan 2016, 06:00
Laatst bijgewerkt: 04 jan 2016, 06:00
Advertentie

Peter Bosz staat in de tweede seizoenshelft niet meer voor de groep bij Vitesse. De huidige nummer vijf van de Eredivisie maakt maandagochtend via de officiële kanalen van de club bekend dat de oefenmeester per direct de overstap maakt naar Maccabi Tel Aviv. Bosz heeft voor anderhalf jaar getekend bij de landskampioen van Israël, waar Jordi Cruijff technisch directeur is.

voetbalzone

Rob Maas neemt voorlopig de taken over van Bosz bij Vitesse. “Maccabi Tel Aviv heeft mij al een aantal keer benaderd”, vertelt Bosz. “Ik heb geluisterd naar hun plannen en besloten de uitdaging aan te gaan. Ik heb bij Vitesse met enorm veel plezier gewerkt. De faciliteiten zijn uitstekend en met de hele staf en de mensen binnen de club heb ik geweldig samengewerkt. Ik zal hen enorm gaan missen. Daarentegen heb ik al vaker aangegeven ambities te hebben als hoofdtrainer.”

Bosz stond tweeënhalf jaar voor de groep bij Vitesse en was daarvoor werkzaam bij Heracles Almelo (in twee verschillende periodes), De Graafschap en AGOVV, terwijl hij ook even technisch directeur bij Feyenoord was. “We wilden Peter niet voor de voeten lopen bij deze uitdaging die voorbij kwam”, zegt Mo Allach, de td van Vitesse. “We hebben een sterke en brede technische staf die voorlopig het werk kan voortzetten. Rob Maas neemt hierbij voorlopig de taken van Peter Bosz over, tot er een definitief besluit is genomen over de opvolging.”

Bezig met laden …