voetbalzone

Bosz wijst vervanger van Xavi Simons aan die mag starten tegen Augsburg

Sam Vreeswijk22 jul 2023, 14:36
Laatst bijgewerkt: 22 jul 2023, 14:36
Advertentie

PSV heeft de opstelling voor de oefenwedstrijd tegen FC Augsburg bekendgemaakt. Het is voor de Eindhovenaren het eerste duel zonder Xavi Simons, die afgelopen week terugkeerde naar Paris Saint-Germain en direct werd verhuurd aan RB Leipzig. De achttienjarige Isaac Babadi speelt zaterdagmiddag op zijn plek. PSV en Augsburg trappen om 15:00 uur af in het Oostenrijkse Irdning.

Ten opzichte van het vorige oefenduel van PSV, tegen FC Blau-Weiss Linz (1-2 zege), staan er slechts drie dezelfde spelers in de basis: Olivier Boscagli, Joey Veerman en Johan Bakayoko. In de spits wordt aanwinst Ricardo Pepi zaterdag tegen zijn oude club vervangen door Luuk de Jong, terwijl Noa Lang, een andere aankoop, juist wel in de basis begint. De debutant start als linksbuiten, waar tegen Linz nog Julian Kwaaitaal stond.

Verder krijgt Joël Drommel onder de lat de voorkeur boven Walter Benítez en start Shurandy Sambo, die afgelopen seizoen aan Sparta Rotterdam werd verhuurd, als rechtsback. Overigens zullen de meeste spelers die op de bank beginnen later alsnog in actie komen, aangezien het duel twee keer 75 minuten duurt. Daarbij zal PSV met twee verschillende teams aantreden.

Opstelling PSV: Drommel; Sambo, Ramalho, Boscagli, Mwene; Sangaré, Babadi, Veerman; Bakayoko, De Jong, Lang.

Bezig met laden …