voetbalzone

'Botafogo-middenvelder simuleert ontvoering om training te missen'

Daniel Cabot Kerkdijk07 jan 2011, 17:47
Laatst bijgewerkt: 07 jan 2011, 17:47
Advertentie

Paulo Rogério Reis Silva, beter bekend als Somalia, is vrijdag in Brazilië volop in het nieuws. De middenvelder van Botafogo, niet te verwarren met zijn naamgenoot die in het verleden voor Feyenoord en Excelsior speelde, wordt ervan verdacht dat hij een ontvoering in scene heeft gezet om zo de eerste training na de kerstvakantie te missen. De politie heeft diverse agenten op de zaak gezet.

Somalia moest zich afgelopen woensdag op het trainingscomplex melden, maar ontbrak. Later meldde hij zich op het politiebureau met de mededeling dat hij het slachtoffer was geweest van een ontvoering. Daarmee verdedigde hij eveneens zijn afwezigheid op de eerste training voor het nieuwe seizoen. Volgens Somalia zouden enkele misdadigers hem in zijn auto hebben overmeesterd en meegenomen.

De 26-jarige Somalia claimt dat hij diverse eigendommen moest afstaan, maar de politie van Rio de Janeiro is een andere mening toegedaan. Op bewakingsbeelden van zijn appartementencomplex is duidelijk te zien dat hij enkele uren na de zogenaamde ontvoering, die in de nacht van dinsdag op woensdag plaatsvond, met de eigendommen uit zijn auto stapte. Indien Somalia toegeeft dat hij de ontvoering in scene heeft gezet, dan riskeert hij een gevangenisstraf van een half jaar.

Bezig met laden …