voetbalzone

Botafogo rolt de loper uit: 'Grootste buitenlandse speler ooit in Brazilië'

Erik van Dam05 jul 2012, 11:55
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2012, 11:55
Advertentie

Clarence Seedorf gaf recent officieel zijn jawoord aan het Braziliaanse Botafogo. De middenvelder wil zijn carrière graag afsluiten in het land van zijn vrouw en verbond zich mede daarom aan o Fogão. Vrijdagochtend om negen uur zal hij landen op het vliegveld en Botafogo roept zijn supporters nu vast op om en masse Seedorf binnen te halen.

/

Met Sebastián Abreu heeft Botafogo reeds een buitenlander in de selectie, maar de komst van Seedorf is nog een paar treden hoger. De viervoudig winnaar van de Champions League is een grote naam, de grootste zelfs die ooit voor een Braziliaanse club tekende. Dat vindt althans voorzitter Maurício Assunçao. Op de officiële clubwebsite prijkt reeds een grote foto van Seedorf, die met veel bombarie wordt aangekondigd.

Preses Assunçao hoopt dat zoveel mogelijk fans van de enkelvoudig landskampioen opgetrommeld worden om Seedorf te verwelkomen in Brazilië. “Hij is de grootste buitenlandse speler die ooit heeft getekend voor een Braziliaanse club. Hij komt hier echt niet voor het geld. Seedorf is een speler die wordt gedreven door uitdagingen.”

Bezig met laden …