voetbalzone

Bots verkiest universiteit boven carrière in betaalde voetbal

Matthijs van Laar20 aug 2010, 16:45
Laatst bijgewerkt: 20 aug 2010, 16:45
Advertentie

Koen Bots gaat FC Eindhoven definitief verlaten. De linkervleugelverdediger gaf coach Ernest Faber onlangs te kennen dat hij over wilde stappen naar de amateurs van RKSV Nuenen, en nu is duidelijk waarom: de speler geeft de voorkeur aan een universitaire opleiding.

Bots debuteerde vorig seizoen in het eerste elftal van FC Eindhoven. Tegen MVV maakte hij als invaller zijn eerste minuten voor de Brabanders. Daarna volgden nog optredens tegen Go Ahead Eagles, Almere City FC en opnieuw FC Den Bosch. Bots zag echter geen toekomst meer bij de vereniging, nu Faber heeft gekozen voor Achenteh op zijn positie. In combinatie met zijn nieuwe ambities, deed dat hem besluiten om een stapje terug te doen.

De speler wil dan ook graag aan de slag bij Nuenen aan de slag, maar omdat de overschrijvingsdatum verstreken is, heeft hij de toestemming van FC Eindhoven nodig. “Wij moeten onze afspraken als club nakomen, dat moet hij ook. Daarom is onze eerste reactie niet mee te werken aan een overstap naar de amateurs”, verklaarde Faber onlangs.

Bezig met laden …