voetbalzone

Bougherra blij met ‘gerechtigheid’ na plaatsing Algerije voor WK

Erik van Dam19 nov 2009, 09:34
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2009, 09:34
Advertentie

Madjid Bougherra vindt dat het recht heeft gezegevierd, nu Algerije zich voor alsnog heeft geplaatst voor het WK 2010. Door een extreem laat Egyptisch doelpunt eindigden beide landen zaterdag op gelijke hoogte in hun kwalificatiecyclus; een play-off op neutrale bodem moest uitsluitsel brengen en deed dat ook; Algerije won met 1-0.

/

Maar toch had het land zich al eerder bij de geplaatsten voor Zuid-Afrika kunnen scharen. Als de scheidsrechter niet zo lang had laten doorspelen, en als Egypte niet haar zin had gekregen in het aanwijzen van Soedan als ontmoetingsplaats voor de play-off. Maar inmiddels doet dat er niet meer toe. “Ik ben dolgelukkig, want er bestaat dus gerechtigheid in de wereld”, jubelde Bougherra na afloop van de zuinige overwinning.

“We hebben gespeeld, gewonnen en Egypte het zwijgen opgelegd. Het was niet makkelijk, want Egypte speelde goed en wij wachtten voortdurend om zelf druk naar voren te kunnen zetten”, meende Bougherra. “Het was lastig door de weinige kansen, maar gelukkig scoorden we.” Algerijns bondscoach Rabah Saadane deelde ook in de feestvreugde. “De spelers hebben met hun hart gespeeld, dat maakte voor mij het verschil. Nu kunnen we ons gaan voorbereiden op de Afrika Cup.”

Bezig met laden …