voetbalzone

Boukhari heeft geen trek in Africa Cup

07 nov 2007, 08:34
Laatst bijgewerkt: 07 nov 2007, 08:34
Advertentie
Nordin Boukhari heeft inmiddels elf interlands achter zijn naam staan, maar de nakende Afrika Cup komt voor de aanvaller van Sparta Rotterdam op een ongelegen moment. De Marokkaanse linkspoot wil geen enkel competitieduel missen en wil dan ook het Afrikaanse eindtoernooi begin volgend jaar aan zich voorbij laten gaan.

“Het is afwachten of ik naar Ghana zal afreizen om met Marokko een gooi te doen naar de Afrikaanse titel”, zegt Boukhari in het Algemeen Dagblad. “Ik word altijd geselecteerd door bondscoach Henri Michel, maar de situatie van Sparta is momenteel veel belangrijker. Als de Marokkaanse bond eist dat ik kom, dan is er geen andere optie. Dan zal de FIFA de Marokkaanse bond in het gelijk stellen.”

De Afrika Cup wordt tussen 20 januari en 10 februari in Ghana afgewerkt. Al jaren klagen Europese (top)clubs steen en been vanwege het ongelukkige tijdstip midden in het seizoen. Ook bestaat de kans dat Berti Vogts, bondscoach van Nigeria, de Kasteelheren Sani Kaita en Dele Adeleye selecteert.
Bezig met laden …