voetbalzone

Boukhari helpt Wisla Kraków naar plaats vier na winst in stadsderby

Erik van Dam05 nov 2010, 21:34
Laatst bijgewerkt: 05 nov 2010, 21:34
Advertentie

De Poolse derby tussen Cracovia Kraków en Wisla Kraków is geëindigd in een zege voor laatstgenoemde. Wisla, getraind door Robert Maaskant, knokte zich naar overwinning vijf van het seizoen in de Ekstraklasa. Nourdin Boukhari mocht zich matchwinner noemen, door in de negentigste minuut voor de enige goal van de avond te tekenen bij de stadsgenoot (0-1).

/

Voor Boukhari (30), die deze zomer aan de slag ging in Polen nadat een avontuur bij Kasimpasaspor teleurstellend eindigde, koos het perfecte moment uit om zijn eerste seizoensdoelpunt te mogen aantekenen. De enige speler met een Nederlands verleden bij Kraków is onder Maaskant verzekerd van een basisplaats, maar gezien de achtste plaats in de competitie zou ook hij niet eeuwig mogen blijven staan.

Hij zorgde echter tijdig voor een jubelstemming bij de club en wat extra krediet voor zichzelf en Maaskant. Met de zege stijgt het duo vier plaatsen, tot voorbij Polonia Warschau en Lechia Gdansk en op gelijke hoogte met Górnik Zabrze en Legia Warschau. De achterstand op de nummer één van de competitie, Jagiellonia, is met zeven punten echter nog wel vrij ruim. De komende weken wachten thuisduels met Legia Warschau en Zaglebie Lubin.

Bezig met laden …