voetbalzone

Boukhari: ‘Werkt net als in supermarkt, dat is de waarheid van profvoetbal’

Peter Nusselder12 sep 2012, 10:17
Laatst bijgewerkt: 12 sep 2012, 10:17
Advertentie

Nourdin Boukhari kwam afgelopen seizoen nog tien wedstrijden uit voor NAC Breda, en dook deze zomer plotseling weer op bij RKC Waalwijk, waar de 32-jarige aanvaller op amateurbasis aan de slag gaat. De veertienvoudig Marokkaans international hoopt er in de eerste plaats plezier te hebben.

/

“Ik ben een liefhebber, volg alles wat met voetbal te maken heeft. Dat ik er toevallig een aardig bestaan mee heb kunnen opbouwen, is een meerwaarde, maar de liefde voor het spelletje heeft mij altijd gedreven”, vertelt Boukhari aan het Algemeen Dagblad. De geboren Rotterdammer is terug in Nederland, nadat hij voor clubs als FC Nantes (Frankrijk), Al-Ittihad (Saudi-Arabië), Kasimpasa (Turkije) en Wisla Kraków (Polen) speelde.

Die buitenlandse avonturen hebben Boukhari, die zaterdag tegen Ajax hoopt te debuteren voor RKC, verschillende ervaringen opgeleverd. “Soms heb je als voetballer de pech dat er iets verandert in een club, of dat de trainer niet in je gelooft. Of dat er geen geld meer is, zoals bij Kasimpasa, ik heb nog steeds geld uit Istanbul tegoed, de FIFA is ermee bezig. Het werkt net als in de supermarkt. Als het ene product uitverkocht is, kom er snel iets anders voor in de plaats. Dat is de waarheid van het profvoetbal.”

Bezig met laden …