voetbalzone

Boulahrouz aast op kans na lange absentie Stuttgart-aanvoerder Delpierre

Erik van Dam02 aug 2010, 16:15
Laatst bijgewerkt: 02 aug 2010, 16:15
Advertentie

VfB Stuttgart moet het de komende drie weken stellen zonder aanvoerder Matthieu Delpierre. De 29-jarige Fransman onderging deze zomer een operatie, maar kan niet tijdig worden klaargestoomd voor de seizoensstart. Voor Khalid Boulahrouz is dat goed nieuws: de Oranje-international krijgt door Delpierre’s afwezigheid waarschijnlijk de kans in de basis.

/

Boulahrouz (28) speelde sinds zijn komst naar het Gottlieb-Daimler Stadion maar 27 keer mee in twee jaar tijd. Zijn contract in Stuttgart loopt nog twee jaar door en vooralsnog werd geen enkele club echt concreet voor zijn diensten. Omdat Delpierre over drie weken pas weer kan aansluiten bij de groepstraining, kan de Nederlander wellicht op speeltijd rekenen in de duels tegen Molde (Europa League), SV Babelsberg (DfB Pokal) en FSV Mainz (competitie).

Stuttgart begroette Boulahrouz maandag overigens weer op de training, dus de verdediger kampt waarschijnlijk nog wel met een conditionele achterstand. Net als teamgenoten Serdar Tasci en Cacau meldde hij zich weer bij de club, nadat de drie met hun land aanwezig waren op het WK. Daarna genoot het trio van een vakantie.

Bezig met laden …