Boulahrouz beleeft 'perfekter Abend' met eerste goal na 6,5 jaar

Daniel Cabot Kerkdijk30 sep 2011, 22:42
Laatst bijgewerkt: 30 sep 2011, 22:42

VfB Stuttgart begint in vorm te raken. De ploeg van Bruno Labbadia verloor vorige week weliswaar van Hamburger SV, maar hiervoor werden er al twee Bundesliga-duels gewonnen. Vrijdagavond voegden die Schwaben daar opnieuw een zege aan toe. 1. FC Kaiserslautern werd in eigen huis met 0-2 verslagen, door een treffer en een assist van Khalid Boulahrouz. Het laatste doelpunt van de Nederlander dateert van 12 maart 2005, in zijn tijd bij Hamburger SV.

/

De bezoekers kwamen zeven minuten na de thee op voorsprong in het Fritz-Walter-Stadion. Boulahrouz ging een goede loopactie op rechts aan, werd bediend en voorzag Cacau vervolgens van een goede lage voorzet. De aanvaller tikte eenvoudig binnen en Boulahrouz scoorde ruim een kwartier later zelf. Van ongeveer achttien meter haalde de 33-voudig Nederlands international hard uit en doordat het schot van richting werd veranderd, was doelman Kevin Trapp kansloos: 0-2.

Stuttgart toonde zich uiterst efficiënt tegen de degradatiekandidaat, want de gastheer speelde fel en was in de persoon van Christian Tiffert dicht bij de openingsgoal. Beide ploegen gingen de rust in met een brilstand en na de pauze maakten Cacau en Boulahrouz het karwei dus af. Door de overwinning komt Stuttgart op dertien punten uit acht duels en dat is één punt meer dan de ploeg in de heenronde van vorig seizoen totaal behaalde. Stuttgart staat nu op de vierde plaats, terwijl Kaiserslautern de vijftiende stek bezet.