voetbalzone

Boulahrouz: ‘Ik wil niet respectloos zijn, maar je ziet hier vooral lange halen’

Peter Nusselder30 nov 2013, 12:10
Laatst bijgewerkt: 30 nov 2013, 12:10
Advertentie

Het duurde afgelopen zomer even voordat Khalid Boulahrouz er na zijn vertrek bij Sporting Portugal in slaagde om een nieuwe club te vinden, maar uiteindelijk tekende de Nederlandse verdediger een contract bij Bröndby IF. Daar heeft Boulahrouz het naar zijn zin, maar hij heeft wel wat kanttekeningen.

/

Het niveau en de speelwijze van veel tegenstanders in Denemarken zijn de Kannibaal tegengevallen. “Om eerlijk te zijn wist ik niet veel van de Deense competitie voordat ik hier kwam”, geeft de 31-jarige stopper toe in gesprek met Sporten. “En ik wil niet respectloos zijn, maar het voetbal is hier erg fysiek. Veel ploegen hanteren alleen de lange bal”, merkt de 35-voudig Oranje-international op.

“Ik had gerekend op voetbal waarbij meer plaats is voor een verzorgde opbouw, gebaseerd op techniek. Dus ik was een beetje verbaasd, ik dacht dat het meer zoals in Nederland zou zijn. Het niveau is echter niet zo hoog als ik verwacht had.” Toch heeft Boulah geen spijt van zijn keuze voor Bröndby. “Hier proberen we wel echt te voetballen. Je moet nadenken over hoe je kansen kunt creëren, je hoofd gebruiken, daar houd ik van.”

Bezig met laden …