Boulahrouz kan nederlaag van Stuttgart in Mainz niet voorkomen

Bart Kruyt22 aug 2010, 17:27
Laatst bijgewerkt: 22 aug 2010, 17:27

VfB Stuttgart kwam vorig seizoen pas na de winterstop op gang en is ook dit jaar weer teleurstellend begonnen aan het nieuwe seizoen in de Bundesliga. De ploeg van Christian Gross verloor zondagmiddag bij FSV Mainz 05, dat zonder de vertrokken topschutter Aristide Bancé twee keer wist te scoren (2-0). Bij Stuttgart stond Khalid Boulahrouz in de basis: de Nederlander speelde als centrumverdediger negentig minuten mee.

/

Boulahrouz zag zijn ploeg nog wel goed beginnen bij Mainz, maar een gemiste strafschop van Cacau betekende het breekpunt. De Duits international mocht na twintig minuten spelen aanleggen, nadat Nikolce Noveski een overtreding had gemaakt op Ciprian Marica. Cacau ging achter de bal staan en koos voor de linkerhoek, maar zag Christian Wetklo de inzet keren. Stuttgart reageerde aangeslagen en raakte de regie over het duel kwijt.

Mainz kwam beter in de wedstrijd en nam zeven minuten na de gemiste strafschop van Cacau de leiding. Boulahrouz zag er bij dit doelpunt niet goed uit: hij ging maar half het duel in met Sami Allagui, nadat Cristian Molinaro de buitenspelval had opgeheven, en zag de Tunesiër de score openen. Kort hierna kreeg Allagui nog een grote kans om de marge te verdubbelen, maar ditmaal faalde hij in de afronding.

Stuttgart ontsnapte aan een grotere achterstand, maar kort na rust viel de tweede treffer van Mainz alsnog. Debutant Morten Rasmussen, die werd gehaald als opvolger van Bancé, werd gevonden bij een indraaiende vrije trap en kopte via de onderkant van de lat binnen. Lewis Holtby hield Stuttgart nog in leven door niet direct hierna de derde treffer te maken, maar de bezoekers wisten niet meer terug te komen in de wedstrijd.