Boulahrouz leidt met eigen doelpunt tweede nederlaag Stuttgart in

Bart Kruyt29 aug 2010, 19:23
Laatst bijgewerkt: 29 aug 2010, 19:23

Khalid Boulahrouz heeft een ongelukkige wedstrijd achter de rug. De verdediger van VfB Stuttgart mocht in de thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund opnieuw in de basis beginnen van Christian Gross, maar maakte al in de vijfde minuut een eigen doelpunt. Daarmee leidde hij de tweede nederlaag van het nog puntloze Stuttgart in: 1-3.

/

Boulahrouz, ditmaal weer als rechtsback opgesteld, probeerde een voorzet van Marcel Schmelzer te onderscheppen. De verdediger kon de bal echter enkel toucheren, waarna Sven Ulreich verrast én geklopt werd. Dortmund kwam zodoende gelukkig op voorsprong, maar wist deze op eigen kracht uit te breiden. Lucas Barrios maakte er op aangeven van Kevin Grosskreutz 0-2 van, Mario Götze verzorgde de 0-3 ruststand.

In de tweede helft probeerde Stuttgart om zich terug te knokken in de wedstrijd, maar Dortmund kreeg de beste kansen om verder uit te lopen. Na een slechte terugspeelpass kon Barrios bijna zijn tweede van de middag maken, voordat de aanvaller even later opnieuw gevaarlijk werd maar ook nu niet wist te scoren. Stuttgart bleef in leven en kwam enigszins terug via Cacau, die het eerste doelpunt van Stuttgart van dit seizoen maakte.

De supporters geloofden weer in een goed resultaat en zagen Martin Harnik bijna de aansluitingstreffer maken, maar Roman Weidenfeller had een antwoord op zijn zwabberbal. Het bleek de laatste kans te zijn voor Stuttgart, waar Boulahrouz vier minuten voor tijd nog naar de kant werd gehaald ten faveure van debutant Patrick Funk. De Nederlander zal het treffen van zondagmiddag snel willen vergeten.