voetbalzone

Boulahrouz ontsnapt na obsceen gebaar jegens arbiter aan direct 'rood'

Daniel Cabot Kerkdijk22 aug 2011, 00:05
Laatst bijgewerkt: 22 aug 2011, 00:05
Advertentie

VfB Stuttgart verloor zaterdag met 0-1 van Bayer Leverkusen en in de slotfase mocht Khalid Boulahrouz eerder van het veld. De verdediger kon een scheidsrechterlijke beslissing van arbiter Peter Gagelmann, een zogenaamde handsbal, niet verkroppen en klapte ironisch in zijn handen. De Oranje-international kreeg zijn tweede gele kaart en derhalve is hij tegen Hertha BSC geschorst.

/

Uit televisiebeelden is echter gebleken dat Boulahrouz tijdens het klappen nota bene zijn middelvinger naar Gagelmann opstak. "Dat heb ik niet gezien", verzekerde Gagelmann tegenover BILD. "Ik heb Boulahrouz vanwege zijn geklap een kaart gegeven. Een uitgestoken middelvinger heb ik niet gezien." Een directe rode kaart voor een dergelijk vergrijp had Boulahrouz drie of vier duels gekost.

Boulahrouz heeft intern al te horen gekregen dat hij zich dient te gedragen. "Zulke gebaren zijn uit den boze", vertelde directeur Fredi Bobic, die de Nederlander een boete van naar verluidt drieduizend euro heeft gegeven. En Boulahrouz zelf? "Ik heb mijn middelvinger niet opgestoken."

Bezig met laden …