voetbalzone

Boulahrouz: ‘Stonden erom bekend mooi te spelen en weinig te bereiken’

Peter Nusselder18 apr 2012, 11:31
Laatst bijgewerkt: 18 apr 2012, 11:31
Advertentie

Khalid Boulahrouz gaat ervan uit dat het Nederlands elftal komende zomer tijdens het EK in Polen en Oekraïne wederom een rol van betekenis zal kunnen spelen. Nadat in 2010 de WK-finale bereikt werd, moet Oranje in de strijd om de Europese titel ook tot de kanshebbers gerekend worden.

/

De verdediger van VfB Stuttgart kijkt niet op tegen de opponenten in de groepsfase; Duitsland, Portugal en Denemarken. “Over die groep kun je eindeloos discussiëren, de hele wereld heeft er een mening over”, vertelt de Oranje-international aan TZ. “Voor mij is het echter simpel: wat op papier staat telt niet. Italië kwam in 2008 als wereldkampioen naar het EK, maar wij hebben ze toen verslagen.”

“Tijdens dat toernooi hebben we onder leiding van bondscoach Marco van Basten prachtig voetbal gespeeld, en toen Bert van Marwijk hem opvolgde lag er al een goede basis. We stonden er altijd om bekend mooi te spelen en weinig te bereiken, maar nu weten we precies wat we moeten doen om ook wedstrijden waarin we niet zo goed spelen winnend af te sluiten”, aldus Boulahrouz.

“We zijn sterk, nog ervarener en rijper dan in 2010, maar toch zie ik bij ons nog mogelijkheden om ons te verbeteren”, laat de dertigjarige verdediger weten. “Ik wil natuurlijk Europees kampioen worden. We hebben alle bouwstenen bij elkaar om een goed toernooi te spelen”, meent de 35-voudig international.

Bezig met laden …