voetbalzone

Boulahrouz: 'Veel dingen die over mij zijn geschreven kloppen niet'

Daniel Cabot Kerkdijk27 dec 2010, 07:34
Laatst bijgewerkt: 27 dec 2010, 07:34
Advertentie

Khalid Boulahrouz is bezig aan zijn derde seizoen bij VfB Stuttgart, maar van een onverdeeld succes is allerminst sprake. De verdediger speelde slechts 32 Bundesliga-duels voor zijn werkgever, moet voor de positie van centrumverdediger voorrang aan drie collega's verlenen en mag ondanks een doorlopend contract tot 2012 vertrekken. De Oranje-international wil echter voor zijn plaats vechten.

/

"In de media wordt altijd gezocht naar een zondebok en dat is mij vaak genoeg overkomen", citeert BILD de Oranje-international. "Veel dingen die over mij zijn geschreven kloppen gewoonweg niet. Ik speel niet alleen voor het geld. Of dat ik geen rechterverdediger wil of kan zijn. Of dat ik voor amok zorg." Enkele clubs uit de Bundesliga willen de verdediger graag in januari overnemen.

De 28-jarige Boulahrouz heeft geen goed woord over voor bepaalde mensen waarmee hij in het verleden te maken kreeg. Hij noemt geen namen, maar volgens BILD gaat het om Horst Heldt. De voormalig directeur haalde Boulahrouz twee jaar geleden voor vijf miljoen euro op bij Chelsea. "Die mensen willen alleen hun eigen huid redden. Nu zijn ze er niet meer, ze zijn zodra ze konden snel weggegaan."

Boulahrouz is van plan om in 2011 voor zijn plaats te vechten. "In Nederland hebben we een spreekwoord: 'Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt haar wel'. Ik speel met mijn hart, niet vanwege geld. Ik heb een doorlopend contract en ga voor mijn plaats vechten." Stuttgart staat momenteel zeventiende.

Bezig met laden …