voetbalzone

Boulahrouz 'zwaar gemotiveerd' voor komend seizoen

15 jun 2009, 16:05
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2009, 16:05
Advertentie
Khalid Boulahrouz ging vorig jaar zomer door een diep dal, nadat zijn te vroeg geboren dochtertje overleed. Daarnaast moest de 27-jarige verdediger wennen bij zijn nieuwe club VfB Stuttgart. Intussen heeft De Kannibaal zich herpakt en kijkt hij vol vertrouwen naar de toekomst.



“Als het met mijn familie goed gaat, gaat het met mij ook goed”, aldus Boulahrouz op de officiële website van de KNVB. “Het begin was moeilijk. Ik kende Duitsland wel vanuit mijn periode bij HSV, maar het was toch weer een nieuwe start. We woonden de eerste tijd in een hotel. Vooral privé was het een lastige fase.”

“Op zich heb ik daar niet zo veel problemen mee”, zegt de mandekker, die ook al uitkwam voor RKC Waalwijk, Hamburger SV, Chelsea en Sevilla. “Al moet ik zeggen dat het in Sevilla wat gemakkelijker ging dan in Stuttgart. Daar zijn de mensen wat stugger. In een spelersgroep kan ik me snel aanpassen, geen probleem.”

Na de lastige beginfase herpakte Boulahrouz zich bij die Schwaben. “Sinds de winterstop gaat het een stuk beter. Onderling met de spelers, maar ook met mij persoonlijk. Ik kreeg weer meer spirit”, weet de verdediger uit Maassluis, die sinds de komst van Bert van Marwijk bij Oranje geen basisplaats meer heeft.

De 27-voudig international is van plan om aankomend seizoen te gaan laten zien dat hij bij de beste elf voetballers van Nederland hoort. “Het enige wat je kunt doen is uitermate je best doen. Het is de trainer die beslist, maar ik ben een knokker. Ik toon liever geduld dan dat ik de handdoek in de ring gooi. Ik ben weer vol positieve energie en zwaar gemotiveerd. Ik ga me goed voorbereiden op volgend seizoen, ook zonder blessures. Elke minuut ga ik daarmee bezig zijn.”
Bezig met laden …